Båtturer i Höga Kusten-området

Det natursköna Höga Kusten-området förknippas ofta med olika typer av vinteraktiviteter, men faktum är att det är lika fint – om inte ännu finare – på sommaren. Här kan du nämligen dra nytta av närheten till havet och njuta av den svenska sommaren på vatten. Möjligheterna är många för den som vill åka båt i Höga Kusten-området och det enda som krävs är lite förberedelser för att hitta just den bästa rutten till havs.

UlvönÖstersjön bildar en fond som accentuerar hela Höga Kustens skönhet, och havet är ständigt närvarande både för lokalinvånare och turister. Havet är dock mer än bara en vacker utsikt; det fungerar också utmärkt att spendera några av sina semesterdagar på vattnet.

Om du är en båtägare som vill ut och åka i vattnet runt Höga Kusten kan det vara bra att titta på en karta över gästhamnar. På så sätt kan du nämligen stiga i land och fika en stund eller bara ta det lugnt på fast land. En av de mest populära gästhamnarna är Ulvön. Här finns det möjlighet att tanka båten och fylla på med förnödenheter.

Om du vill ut på vattnet men inte äger någon egen båt finns det alternativ även för dig. Två båtar kör reguljärtrafik till Ulvön. MF Ulvön åker året runt från Köpmanholmen, och på sommarhalvåret kör m/s Kusttrafik från tre destinationer: Ullånger, Docksta och Mjällomslandet. Ulvön är en ö med anrika traditioner som har bebotts i flera hundra av fiskare. Numera är det ett populärt turistresmål och båtälskare från hela landet kommer hit särskilt ofta under sommarmånaderna.

Posted by Category: Resa