Höga Kustens stolthet – Modo Hockey

Örnsköldsvik har med sitt lag Modo Hockey länge varit en av de allra viktigaste hockeystäderna i landet. Klubben har fostrat många stora världsstjärnor så som Peter Forsberg, Markus Näslund, Tommy Salo och Sedinbröderna. Modo har i år gjort en relativt bra säsong jämfört med många tidigare år. Man ligger ganska stabilt på övre halvan av tabellen även om det självklart kan komma att ändras fort. Eftersom att säsongen lider mot sitt slut tycks det dock vara nästan klart för slutspel för Örnsköldsvikklubben. Om de har en chans att kunna vara med och slåss om att ta hem den åtråvärda Le Mat-pokalen är svårt att säga. Det kommer i alla fall att bli tufft med förra årets vinnare Skellefteå AIK som tuffar på i toppen.

Fördelen med att spela på en underdog är att oddsen är skyhöga, du kan på så sätt tjäna dig en rejäl hacka om du tror att Modo har en chans att vinna. Du hittar riktigt bra odds för en Modo-vinst på NordicBet, bland annat på matchen de spelar mot Linköping, så håll koll på nya odds om du vill stötta ditt lag och samtidigt göra en vinst.

En av de mest framstående spelarna i årets Modo är Kyle Cumiskey. Kanadensaren har ett förflutet i NHL och spelat hela 153 NHL-matcher med Colorado. Han har också representerat det kanadensiska landslaget i VM. Det är särskilt viktigt att ha en bra spelare som är van att spela viktiga matcher med sig i ett slutspel. Därför kan Cumiskey komma att bli en nyckel i Modos lag i vår.

Intressant är att den förre Skellefteå AIK-tränaren Anders Forsberg nu går att hitta i Modobåset. Forsberg, som aldrig fick vinna guld med Skellefteålaget på grund av att han blev sparkad efter interna konflikter förra säsongen, är garanterat hungrig på guldet.

Posted by Category: Resa